CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 28 April 2011

SUNYI,SEPI BERTANDANG LAGI

sepi,sunyi lagi :( hidup eyda sunyi sangat2! hmmm

bile sunyi sepi,sunyi macam2 benda datang bertandang dekat dalam fikiran tau.. sepetiii....

1.bila lah tuhan nak amik nyawa eyda yea?
2.teringat dekat orang pernah eyda sayang yang tinggalkan eyda..
3.pikir ada kew orang sayang kan eyda? hmm .. xada rasenya!
4.nangis.. ( T-T )
5.teringat kenangan2 manis :)

macam2 lagi lah yang eyda pikir bila eyda sunyi.. itu sebablah eyda selalu online di laman sosial sana.. eyda tak pikir benda2 gito.. eyda xnak nangis :) tapii! eyda tetap akan keluarkan air mata setiap hari :)

Wednesday, 27 April 2011

KATA HATI KU BERKATA LAGI

mati? setiap manusia wajib ingat mati! :)

eyda hari2 ingat mati.. bila lah allah nak tarik nyawa eyda :) eyda rasa eyda dah tak d'perlukan lagi d'dunia ney.. ramai yang tak sayang eyda dah.. eyda suka nyusahkan orang,buat orang marah,sakit hati and macam2 lah :)maybe kalau eyda mati korang2 semua akan hidup aman,tenang dan sebagainya kan? tol kan? memang macam2 eyda sakit! terpulang kat korang mau percaya or tak. kalau eyda cakap sakit maknanya betol lah eyda ngah sakit :) eyda kerap sakit kepala,dada n macam2 lagi :) eyda tak tipu tao :) hee..


tapi kan! kalau eyda mati kan orang2 yang eyda sayang nak ke datang tengok eyda?baca yasin untuk eyda?sedekahkan al-fatihah untuk eyda? nak ke dorang? hmm xnak kot! eyda nei siapa pada dorang kan? kan2? hikk! eyda selalu tanye dekat orang2 yang eyda sayang pasal mati2 ney contohnya"nanges tak kalau eyda mati" lebey kurang gito lahh :) hikk

SAYANG SEMUA TAO!

meh sini eyda nak cerita pasal orang2 yg eyda SAYANG!

meh rapat lagi :P

nak baca ke tak nak? nak tak nak ikut kamu lah :)

ok2!

1.my mama(azizah binti jendol)
-mama yg melahirkan eyda :) mama yangg selalu ada disisi eyda(bole lah)!walaupun mama suka cari salah eyda.eyda tetap sayang mama!kalau boleh eyda nak sentiasa jaga hati mama,nak mama hepi(blum tentu leh)eyda janji eyda akak jaga mama sampai nafas terakhir eyda!eyda tak mkan pun xpe asalkan mama makan!mama jngan risaukan eyda,eyda dah besar eyda tau jaga diri :)sayangg mama!muwahh!

eyda dengan mama eyda

2.mak(sarabiah bt jendol)
-mak yang jaga eyda dari baby lagi sampai lah sekarang dah besar pnjang nei!haha!dulu kerap lah tido rumah mak tapi, sekarang dah jarang sebab sekolah pagi kan.. hikk! eyda nak jaga mak sampai eyda hembus nafas terakhir eyda:)kalau boleh mane mak nak pergi eyda nak pimpin je mak.mak pun xlarat nak jalan kan...mak selalu bagi eyda duit!mak baik sangat2!eyda sayang mak sangat2!walaupun mak selalu perli,marah eyda,eyda tau mak gurau jew!mak kan suke b'gurau!

(alamak pic mak xde plak)


3.mama anna(zaharana zakaria @babyma)
-mama nei kalau ikut pangkat dia sepupu eyda(anak mak)hikk! tapi panggil tak ikut pangkat pun,pnggil mama jew :) mama ney baik sangat tau dengan eyda! kira eyda dengan dia dah sekepala lah! hahah!eyda selalu keluar dengan dia tak kira pergi mane2.. dye kelako sangat2! kalau duduk dengan dia msti gelak je!eyda pun sayang mama!eyda akak sakitkan org tu kalau dia buat mama sakit!

eyda dengan mama anna


3.sharifah aina natdrah@kak ain(tol kew nmenya yea) hikk!
-haa...nei lagi sorang orang yang eyda sayang! walaupun eyda tak penah jumpa dia just contact dalam laman sosial jew eyda tetap sayang dia!dia baik sangat2 dengan eyda!dia nak kawan dengan eyda,dia selalu buat eyda hepi :) hikk! kalau sehari eyda tak text dngan dia mesti eyda sunyi!dia selalu nasihat eyda..kalau boleh lah... eyda nak sentiasa dengan dia,eyda nak selalu ada d'sisi time dia sedih,heppi...eyda nak bagi dia hepi selalu! tak mo bagi dia sedih2,nangis :) tapi semua tu mimpi je :) dia lah kakak eyda sampai bila2! akak jangan tinggalkan eyda tau! :) eyda janji eyda akan hepikan setiap hari :D(tak tau lak dia sayangg eyda tak hukk)

eyda dengan akak eyda(akak ain)

4.fyka(kak fyka)
-nei akak ke-2 yang eyda sayang!sayang sangat2!nei pun eyda tak pernah jumpa dia!eyda kenal dia pun dekat cenel @15 :) hikk! dia baik sangat2 tau!
akak jangan tinggalkan adek yea?! adek janji adek tak akan tinggalkan akak! sayang akak sampai tutup mata! mumuwahh!

eyda dengan kak fyka sayangg

5.cikgu-cikgu yang eyda sayang!
-cikgu khadijah.cikgu sharifah,cikgu habsah n teacher cynthia! hikk.. cikgu yang baik dengan eyda! eyda sayng dorang sangat2!eyda tak akan lupekan cikgu2 sampai bila2!

cikgu khadijah,cikgu habsah n cikgu sharifah

*atas tu orang yang eyda paling sayang! bawah nei pun eyda sayang jugak:)

orang2nya ialah :
-bonda(hajah rose)
-kak nikkie
-kak hanis
-kak nurin
-kawan2 eyda
*ramai lagi lah .. jenuh nk sebutnya! hikk ..

*EYDA TETAP SAYANG SEMUA*

hari nei dah masuk 4 hari bufday eyda berlalu :) bufday tahun nei heppinya boleh lah! ngee~~
dah 4 hari berlalu hadiah eyda masih belum bukak2 lagi.. xada mood lah nak bukak :) maybe sabtu nei eyda bukak.. maybe sabtu ney (30.4.2011) celebrate bufday eyda kot itu pun kalau jadi lah :)



Saturday, 23 April 2011

MAMA!

kenapa MAMA suka cari slah eyda? xkesah benda tu cuma gurau2 .. MAMA! now... eyda bukan eyda yang dulu tau? sekarang nei eyda mudah terasa.. emm sedih tau kalau MAMA marah,cakap macam2... eyda simpan je dalam hati eyda :) tak apalah.. eda pun tau ramai yang tak sayang eyda dah :) hehe... MAMA sedih tak? sunyi tak ? kalau eyda mati ... emm eyda rasa tak kot,sebab MAMA ada hafez :) hehe ... now, eyda cuma tunggu allah amik nyawa eyda jew :D eyda tak nak tambahkan dosa :) eyda tak nak buat MAMA kecik hati or apa2 jew .. sumpah! demi allah! EYDA SAYANG MAMA SNGAT2 walaupun MAMA eyda gini :)


(pada siapa2 yg follow blog nei dan kenal mama tlong jgan crita ape2 dekat dia! eyda xnak dia kecik hati.. kita habis kat sini jew kay? ) tengs!

Monday, 18 April 2011

BUFDAY SURPRISE

bila bufday jew mesti orang akan tanye nak hadiah?nak ape?kan2 ? kalau dah tau hari jadi orang bgi jew lah xpyah tnye .. mmg segan lahh orang uh nak jwab kan? adohaiii!! :P

kalau eyda kan?emmm
eyda tak nak hadiah :) eyda nak bufday surprise,tak kira lah dari siapa2 pun.. and eyda nak dorang tulis nama or ape2 lah kat satu papan(mcam papan tndalah :P ) bufday surprise tu msti buat smpai eyda mnitiskan air mata k'gembiraan :) and eyda nk clbrate dngan smua orang2 yg eyda sayang :) dorang kiss eyda or wat ever lahh .. wahh! wahh! dan wahh! alngkah bestnya kalau gito kan? tapi..... eyda tau semua itu hanya lahh mimpi,khayalan sahaje :) hmm xpe.. eyda xkesah pun :)

lagi 1 eyda sbnarnya mlas nak ingat tarikh keramat ney ---> 24APRIL.. hmm tapi xleh, dah hri2 tulis tarikh kat buku mstahil lahh kalau xingat kan ? hikkk ..

Sunday, 17 April 2011

KATA-KATA HATIKU!

Ya Allah! tolong jauhkan eyda dngan orang yg eyda sayang:) bio dorang jadi bnci n jauhkan dri eyda. eyda xnak dorang sedih,kecewa dngan eyda.. eyda xnak tngok dorang sedih,xnak tgok dorang nangis cbb eyda ya allah!eyda nk tngok dorang heppi2 jew selalu :)eyda sayang kat dorang sngat2! eyda xnak benci dorang tapi bio dorang bnci kat eyda :) hmm

bio lah eyda dlam dunia eyda sniri.. eyda nak k'seorangan :)

Thursday, 14 April 2011

kata-kata terakhir sebelum meninggalkan semua

assalammualaikum (:

saya nur aida ingin memohon maaf kepada semua kawan2,akak2,adek2,abang2,yg follow blog ney n semua lahh:) mohon maaf jika ada silap salah terkasar bahasa,terguris hati siapa2!eyda xada niat nak sakitkan hati siapa2.. kalau ade pun eyda cuma b'gurau je(: eyda suka usik orang!tapi,xtau lah kalau ade yg terasa..mntak maaf kay?eyda sayang kowang semua! kalau ada yg anggap eyda pnyibuk dlam hidup siapa2 tlong bgitau eyda kay?jujur lah kay?mane yg xsuka kawan dngan eyda pun tlong bgtau kay?jngan risau eyda xkan benci korang!

kepada mama,ayah,angah,along,mama ana,k.ana,k.fiza,mak n semua! eyda mntak maaf kalau ada buat salah.. eyda tau eyda nakal eyda suka usik orang,eyda mntak maaf sngat2!kalau boleh eyda nak tnjuk kat korang yg eyda ney leh buat semua!eyda akan tnjukkan nnti:)eyda sayang semua!

kepada akak yg eyda sayang sngat kak ain,kak nurin n kak AQ! eyda sayang korang sngat2!jujur eyda cakap! eyda sunyi kalau kalau xada korang semua!korang jew yg eyda ade skrang.kalau rase eyda pnyibuk sila lah bgtau yea?

kepada cikgu2 sperti ckg habsah,ckg sharifah,ckg khadijah,ckg zamrie,ckg cynthia n semua ckg yang baek dngan eyda.. eyda mntak maaf kalau ade salah yea? eyda xjhat cuma eyda nakal jew kat sekolah:) tapii eyda sayang korang semua :) sayang sngat2! korang lah akak,ibu,abg,n ayah kat sekolah ..

eyda buat gini bukan ape.. eyda takot xsempat jew! bak kata pepatah "sediakan payung sebelum hujan" haa.. xgito! :P hehe.. pe pun eyda sayang korang semua! nyawa ney bukannya kita tao bila d'tarik kan? ntah esok,lusa n bila2 :)

muwahhh! salamm (:

Sunday, 10 April 2011

AHAD YG M'BOSANKAN!

hari ahad yg m'buhsankan! xkluar jalan2 .. amat2 m'buhsankan! xtau nk buat pe..
arghhh! :( :(

Saturday, 9 April 2011

BENCANA ALAM + KEHILANGAN ORANG TERSAYANG

eyda tgok majalah 3 at tv3 :) kisah TSUNAMI+GEMPA bumi yg berlaku kat JEPUN!
amat2 kesian bila tngok.. truk cngat2 keadaan kt situ :( ade yg khilangan famili smua. ade sorg bdak jepun ni dia khlangan mak dia, mak dia msih xjmpa lgi. agaknya mak dia dh kene hnyut dngan air kut! amat2 kesian.. sedih pon ade! subbsub ..
eyda xdpat byangkan kalo eyda khlangan org yg eyda syanggg :( msti idop eyda sunyi cgat2 kan ? xtao nk wat pa.. org yg eyda syngg jgan tnggalkan eyda yea? eyda tnggalkan korang xpe :)


ilyou ALL su muchhh <3

Wednesday, 6 April 2011

TENSION + STREES!

hari nei aku tension! aku streess gyle2! aku rasa mcam nak tumbuk and hantuk kpla kat dinding!
kalau lah aku b'fkiran cetek dah lame aku buat! ko jngan nak bajet sngat wei! prangai mcam s***
aku xboleh nak pikir pe dah! penah korang pk prasaan aku ? penah ker? penah kau pikir pe aku rasa? penah? xde lahhh ... so tolong jaga perasaan orang! orang jaga perasaan kau punye lah baik2!

**AKU CUMA AN-NISA

Ya Allah..
Jadikan aku tabah seperti Ummu Khadijah
Sehingga dirinya digelar afifah solehah
Dialah wanita pertama
Tiada ragu mengucap syahadah
Pengorbanan bersama Rasulullah
Susah senang bersama
Walau hilang harta kerana berdakwah
Walau dipulau 3 tahun 3 bulan
Imannya sedikit pun tak berubah
Mampukah aku setabah dirinya?
Andai diuji sedikit sudah rebah..
Baru dihina sudah mengalah
Ya Allah..tabahkan aku sepertinya..

Ya Allah..
Jadikan aku semulia Fatimah Az-Zahrah
Betapa tinggi kasihnya pada ayahandanya
Tidak pernah putus asa pada perjuangan dakwah baginda
Anak yang semulia peribadi baginda
Tangannya lah yang membersihkan luka
Tangannya jua yang membersihkan cela
Pada jasad Rasulullah tercinta
Gagahnya dirinya pada dugaan
Mampukah aku sekuat Fatimah?
Saat diri terluka dendam pula menyapa
Saat disakiti maki pula mengganti
Ya Rabbi..teguhkan hatiku sepertinya..

Ya Allah..
Jadikan aku sehebat Masyitah dan Sumaiyah
Tukang sisir yang beriman
dan Keluarga Yasir yang bertakwa
Sungguh kesabaran mereka menggoncang dunia
Iman tetap terpelihara walau nyawa jadi taruhan
Mampukah sabarku seperti mereka?
Tatkala digoda nafsu dunia..
Entah mana hilangnya Iman di dada

Ya Rahman..
Kuatkan Imanku seperti Masyitah
Terjun penuh yakin bersama bayi ke kuali mendidih
Kerana yakin Allah pasti disisi
Sabarkan aku seperti sumaiyah
Biar tombak menusuk jasad..
Iman sedikit pun takkan rapuh.

Ya Allah..
Jadikan aku semulia Ummu Sulaim
Perkahwinannya dengan Abu Talhah atas mahar Iman
Islamlah Abu Talhah sehingga menjadi sahabat Rasulullah
Betapa hebatnya tarbiyyah isteri pada suami
Hinggakan segala panahan ke Rasulullah pada hari uhud
Disambut dengan belakang jasad Abu Talhah

Ya Allah..
Tarbiyyahkan aku pada cinta sepertinya
Tingginya nilai cinta pada harga Iman
Mampukah aku menatap cinta itu?
Sedangkan rupa yang menjadi pilihan
Ketulusan Iman diketepikan
Ya Allah..
Ilhamkan aku pada cinta sepertinya..

Ya Allah...
Jadikan aku sehebat Aisya Humaira
Isteri termuda Rasulullah
Biar dilempar fitnah
Dia tetap teguh pada ketetapanNya
Isteri sejati yang memangku Nabi
Pada saat terakhir baginda
Hadis dan Sunnah Rasulullah dipertahankan
Betapa hatimu seorang mujahidah

Ya Allah..
Mampukah aku contohi dirinya?
Pada fitnah yang melanda
Diri mula goyah dan putus asa
Teguhkan Imanku sepertinya..Ya Rahim..

Ya Allah..
Teringat diri pada Khansa
Empat orang anaknya mati di Jalan ALLAH
Dia meratap tangis..
Anak sulungnya syahid
Anak keduanya turut syahid
Anak ketiganya dan keempat jua mati syahid
Namun tangisan itu bukan kerana pemergian anak tercinta
Jawabnya kerana tiada lagi anak yang dihantar untuk berjihad

Ya Allah..
Mampukah aku menjadi ibu yang berjihad?
Sedang anak tak tutup aurat pun masih tak terjawab
Sedang anak tinggal solat pun buat tak kisah
Berikan aku kekuatan sepertinya..
Agar bersedia pada akhirat.

Wahai kaum Adam yang bergelar khalifah..
Diriku bukan setabah Ummu Khadijah
Bukan jua semulia Fatimah Az-Zahrah
Apa lagi sesabar Masyitah dan Sumaiyah
Mahupun sehebat Ummu Sulaim
Dan tidak seteguh Aisya Humaira
Kerana diri cuma An-Nisaa akhir zaman
Dimana Aurat semakin dibuka terdedah
Dimana syahadah hanya pada nama
Dimana Dunia yang terus dipuja
Dimana nafsu fana menjadi santapan utama
Dimana batas sentiasa dileraikan
Dimana ukhwah sentiasa dipinggirkan

Wahai Kaum Hawa
Kita cuma An-Nisaa
Para pendosa yang terbanyak di neraka
Lantas walau tak setabah para Mujahidah
Namun Tabahlah pada ketetapan Allah
Kerana padanya ada Syurga!
Walau tak semulia para wanita sirah
Tapi muliakan diri dengan agama yang memelihara
kerana padanya ada Pahala!
Walau tak sesabar para wanita solehah
Namun sabarkan jiwa pada nafsu dunia yang menyeksa
Kerana padanya ada bahagia!

Sesungguhnya Hawa tercipta dari Tulang rusuk kaum Adam
Bukan untuk ditindas kerana lemah
Tapi untuk dilindungi kerana Indah
dan Indah apabila tertutup terpelihara
Kerana disitulah terjaganya Syahadah
Bak mekarnya wanita dalam sirah
Tuntunlah kami ke arah syurga..
Bicara dari An-Nisaa yang hina..
Makbulkan doaku..
Aamiin..

*****

sukew sangat lagu ney :)

lagu untuk kak ain ngan kak aQ